Reklamacije proizvoda

REKLAMACIJA PROIZVODA I POVRAT


Imamo politiku povrata u roku od 14 dana, što znači da imate 14 dana od primitka artikla da zatražite povrat.


Da biste ispunili uvjete za povrat, vaš predmet mora biti u istom stanju u kojem ste ga primili, nenošen ili nekorišten, s oznakama i u svom izvornom pakiranju. Trebat će vam i račun ili dokaz o kupnji.


Napominjemo da će kupac snositi troškove dostave proizvoda do skladišta osim ako proizvod nije oštećen ili ne odgovara opisu.
Nažalost, ne možemo prihvatiti povrat artikala s rasprodaje ili darovnih kartica
Za početak povrata možete nas kontaktirati na primal@net.hr.

Ako je vaš povrat prihvaćen, poslat ćemo vam upute kako i gdje poslati vaš paket. Predmeti koji nam budu poslani bez prethodnog zahtjeva za povrat neće biti prihvaćeni.
Uvijek nas možete kontaktirati za bilo kakva povratna pitanja na primal@net.hr


ŠTETA I MOGUĆI PROBLEMI
Provjerite svoju narudžbu po primitku i odmah nas kontaktirajte ako je artikal neispravan, oštećen ili ako primite pogrešan artikl kako bismo mogli procijeniti problem i ispraviti ga.


ZAMJENA PROIZVODA

Najbrži način da osigurate da dobijete ono što želite je da vratite artikl koji imate, a nakon što je povrat prihvaćen, napravite zasebnu kupnju za novi artikl.


POVRAT NOVCA

Obavijestit ćemo vas nakon što primimo i pregledamo vaš povrat i obavijestiti vas je li povrat odobren ili ne. Ako bude odobreno, automatski ćete dobiti povrat na izvorni način plaćanja. Imajte na umu da vašoj banci ili agencijskoj kući može potrajati neko vrijeme da obradi i objavi povrat (5-10 dana).